Tarta cytrynowa na kakaowym spodzie

Spód: Banana zblendować, wymieszać z mąką orkiszową, ziemniaczaną i kakao. Dodać olej, jajko i syrop klonowy. Dobrze wyrobić i wyłożyć na spód do tarty i dokładnie rozprowadzić po blaszce tak, aby ciasto wychodziło także na boczne ścianki. Nakłuć widelcem ciasto, przykryć folią aluminiową wysypać groch lub fasolę (zabezpieczy to ciasto przed podnoszeniem...

Sernik dyniowy

Spód: Migdały zalać wrzątkiem, a po kilku minutach obrać ze skórki, następnie dodać zblendowane ciasteczka, cynamon i roztopione masło (uważać, aby nie zagotować). Wszystko dokładnie wymieszać, całość wyłożyć do brytfanny (ok. 24 cm średnicy) z papierem do pieczenia. Dokładnie docisnąć łyżką do spodu. Masa serowa: Dynię obrać, pokroić i podpiec w piekarniku...

×