Pomidorowa pasta z fasoli

Pomidorowa pasta z fasoli

Wszystkie składniki zblendować do uzyskania jednolitej masy. Doprawić do smaku i jeszcze raz, krótko zblendować. Gotową pastę przechowywać w lodówce. Przepis autorstwa Anity Goncarzewicz, stażystki poradni Mój Dietetyk w Poznaniu. Opiekun stażu: dietetyk Agnieszka Pompecka.

Sałatka z tofu i mango

Sałatka z tofu i mango

Szpinak umyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki, przełożyć do miski. Dodać pokrojone w kostkę mango, ogórka oraz cebulkę. Tofu pokroić w kosteczkę, zamarynować w oliwie z oliwek i przyprawach, zostawić na minimum 15 minut, następnie podsmażyć do przyrumienienia. Podsmażone tofu dodać do warzyw, wszystko wymieszać. Wymieszać oliwę z przyprawami, sokiem z...

Odchudzanie na surowo, czyli kilka słów o Raw Vegan Diet

Odchudzanie na surowo, czyli kilka słów o Raw Vegan Diet

Łączy w sobie cechy weganizmu i witarianizmu, a polega na całkowitym wyeliminowaniu z diety produktów pochodzenia zwierzęcego przy jednoczesnym ograniczeniu obróbki termicznej do temperatury nie przekraczającej 40-48°C. Mowa o Raw Vegan Diet – diecie bardzo restrykcyjnej, do której stosowania przyznają się takie gwiazdy jak Sting czy Gwyneth Paltrow. To właśnie z tego...

×