Panierowane kotleciki z tempehu

Panierowane kotleciki z tempehu

Tempeh pokroić w plastry (około 0,5 cm). Doprawić przyprawami, zalać sosem sojowym i marynować minimum 15 minut. Plastry tempehu obtoczyć w bułce tartej i smażyć do przyrumienienia na rozgrzanej oliwie. Przepis autorstwa, stażysty poradni Mój Dietetyk Poznań. Opiekun stażu – Agnieszka Pompecka.

Dieta wegetariańska - kolejna modna dieta, czy sposób na dłuższe życie?

Dieta wegetariańska – kolejna modna dieta, czy sposób na dłuższe życie?

Diety roślinne stają się obecnie coraz bardziej popularne. Niektóre osoby przechodzą na ten typ żywienia ze względu na czynniki etyczne, inni rezygnują ze spożycia mięsa aby zmniejszyć emisję gazów cieplarnianych. Część osób natomiast traktuję dietę wegetariańską, jako krok ku lepszemu zdrowiu. Czy rzeczywiście dieta roślinna może pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie? Dieta...

×