Bowl z kaszą gryczaną, burakiem i batatami – obiad

Kasze gryczaną ugotować. Batata obrać ze skórki, umyć, pokroić w plasterki i umieścić w żaroodpornym naczyniu. Całość polać oliwą z oliwek i dodać ulubione przyprawy (dobrze sprawdzą się zioła prowansalskie).  Plasterki batatów piec w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez ok. 20 minut (można sprawdzić widelcem, czy są miękkie). Fetę i buraka...

Smoothie bowl – śniadanie

Przygotowanie: Szpinak opłukać w wodzie, a następnie zblendować go na gładką masę wraz z bananem, płatkami owsianymi, siemieniem lnianym, erytrytolem i napojem sojowym. Dla smaku można dodać odrobinę soku z wyciśniętej cytryny. Całość przelać do miseczki, udekorować owocami i orzechami.    Dodatkowo: w ciepłe dni szczególnie sprawdzą się owoce mrożone – to...

Dietetyk

mgr Katarzyna Potykanowicz

Jestem absolwentką Studiów Magisterskich Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Posiadam szeroką wiedzę oraz stale się rozwijam, uczestnicząc w licznych szkoleniach z zakresu dietetyki. Indywidualne podejście do Twojego zdrowia Moja pasja do zdrowego odżywiania i chęć pomagania innym skłoniły mnie do wyboru zawodu dietetyka. W pracy z pacjentem...

×