Jestem absolwentką Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku dietetyka.
W obszarze moich zainteresowań leży pomoc osobom z zaburzeniami hormonalnymi, w szczególności pacjentom cierpiącym na chorobę Hashimoto. Poszukuję również najlepszych rozwiązań dietetycznych w takich jednostkach chorobowych, jak IBS, SIBO oraz choroba refluksowa.
Praktyki w warszawskich ośrodkach medycznych pozwoliły mi na zdobycie doświadczenia z zakresu dietetyki klinicznej. Szczególnie cenię sobie udział w wywiadach dietetycznych w Centrum Zdrowia Dziecka. Spotkania te pogłębiły moją wiedzę na temat roli dietetyka w procesie wspomagania leczenia dzieci z wrodzonymi wadami metabolizmu.
Stale poszerzam swoje kompetencje, uczestnicząc w kursach i konferencjach dietetycznych. W swojej praktyce kieruję się przekonaniem, że ułożenie dobrej diety wymaga precyzji, dużego zaangażowania i otwartości, a indywidualne podejście i empatia odgrywają główną rolę we współpracy z pacjentem. Przejście na dietę nie musi być przykrym i ograniczającym doświadczeniem, ale jedynie drogą do trwałej zmiany nawyków na zdrowsze i najlepsze dla naszego organizmu. Wszystkie jadłospisy układam tak, aby były smaczne, proste i odżywcze, a cele, które razem ustalimy, mierzalne i osiągalne.
Prywatnie jestem entuzjastką jazdy konnej i dobrych książek. Eksperymentowanie w kuchni sprawia mi wiele radości, a samo jedzenie to już czysta przyjemność.