Orientalna sałatka z soczewicą

Soczewicę przepłukać u gotować w 3 szklankach wody, ok. 15-20 minut, al-dente. Po ugotowaniu, ponownie przepłukać pod bieżącą wodą i odsączyć. Cebulę, natkę pietruszki i orzechy rozdrobnić/drobno pokroić. Soczewicę wymieszać z kaparami, pokrojonymi suszonymi pomidorami, natką pietruszki i orzechami. W niewielkim naczyniu przygotować sos: oliwa z oliwek, miód, sok z cytryny i...

Kopytka z tofu z owocami

Tofu pokruszyć, zmiksować w blenderze, następnie dodać sok z cytryny, szczyptę soli i ksylitol, miksować do połączenia składników. Dosypać oba rodzaje mąk i zagnieść na jednolite ciasto. Podzielić na 2 części. Z każdej, na blacie oprószonym mąką, formować wałek. Nożem pociąć ciasto w romby. W dużym garnku zagotować osoloną wodę. Wrzucić kluski...

Gruszkomole

Groszek ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie ugnieść widelcem z awokado i startym czosnkiem, doprawić szczyptą soli, pieprzem, łyżeczką soku z cytryny i kolendrą. Podawać na pieczywie. Groszek ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie ugnieść widelcem z awokado i startym czosnkiem, doprawić szczyptą soli, pieprzem, łyżeczką soku z cytryny i kolendrą. Podawać...

×