Indyk w pesto faszerowany warzywami
Marchew obrać i pokroić w słupki, brokuła podzielić na drobne różyczki i podgotować warzywa na parze…
Marchew obrać i pokroić w słupki, brokuła podzielić na drobne różyczki i podgotować warzywa na parze…
Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić w ćwiartki lub plasterki. Tuńczyka…
Polecamy pyszną aromatyczną zupę z zielonych warzyw, z ziemniakami i pesto. Świetna na lekką kolację lub lunch…
Żeby rozgrzać nasz organizm, pobudzić krążenie, wystarczy do dań dodać odrobinę pikanterii w postaci przypraw. Gdy mróz panuje za oknem dodaj więc do swojej herbaty kawałek skórki z pomarańczy, do kawy szczyptę kardamonu, do jogurtu cynamonu…
Zielony pietruszkowy sos nadaje tej prostej sałatce nowy, pozytywnie zaskakujący smak. Zadbaj, aby produkty ładnie ułożyć na talerzu – wtedy Twoja rodzina na pewno chętniej będzie sięgała po sałatki. Pamiętaj że jemy również oczami
Ładnie, wykwintnie, smacznie i zdrowo… Ciasto na tą wytrawną tartę jest bardzo łatwe do zrobienia i bardzo smaczne…
Bardzo się ucieszyłam gdy zobaczyłam na hali targowej botwinkę, w październiku! Myślałam że sezon na nią już za nami…
Deszcz za oknem i niższa temperatura zachęcają do poszukiwań ostrzejszych, bardziej rozgrzewających smaków. Proste, aromatyczne curry…
Lasagna: Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, na dno nałożyć trochę sosu tak żeby przykryć je cienką warstwą. Ułożyć warstwę makaronu…
W dużym garnku rozgrzać masło i oliwę, dodać posiekaną cebulę i czosnek oraz kmin i kolendrę. Dusić na małym ogniu ok. 10 minut