Tagliatelle z cukinii z kurczakiem i groszkiem
Jeżeli nie możemy sobie pozwolić na dużą porcję makaronu na obiad, to zawsze możemy spreparować “zieloną” alternatywę…
Jeżeli nie możemy sobie pozwolić na dużą porcję makaronu na obiad, to zawsze możemy spreparować “zieloną” alternatywę…
Dodatek warzywny do obiadu to bardzo ważny element posiłku, o którym nie należy zapominać…
Jednym z uroków lata są świeże warzywa sezonowe na które czekamy cały rok. Warto korzystać z ogromu ciekawych kompozycji, które możemy dzięki nim otrzymać!…
Kiedy na diecie dopada nas głód i chcemy coś przekąsić, warto się chwile zastanowić i sięgnąć po coś zdrowego…
Dojrzałe mango jest na tyle słodkie że lodów nie trzeba dosładzać. Lody z mleczkiem kokosowym nadają się również dla wegan i osób cierpiących na nietolerancję laktozy…
Upały nieodłącznie kojarzą nam się z lodami. Lody mogą być bardzo zdrową słodką przekąską – zwłaszcza jeśli przyrządzimy je sami…
Frittata to oparte na jajkach danie, które nieco przypomina omlet, ale dodaje się do niego różne dodatki. Propozycja jest potrawą wysoko białkową…
Wiosenna i tradycyjna propozycja, idealna przystawka i lekkie danie – galareta drobiowa, znana również pod szyldem “zimne nóżki”.
Awokado obrać i pokroić w kostkę. Żółtka zmiksować z awokado, kolendrą, serkiem…
Cukinia należy do warzyw niskokalorycznych. Odkwasza organizm oraz sprzyja przemianie materii. Ma wysoką wartość dietetyczną…
Pieczywo to ważny produkt w diecie polaków, wiele z nas nie wyobraża sobie bez niego dnia. Warto pomyśleć o ciemnym pieczywie, pełnoziarnistym…
Pyszna piątkowa propozycja: Ryż ugotować w osolonej wodzie. Rybę oprószyć solą i pieprzem, zawinąć w pergamin i piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180st…