Jogurt naturalny z musem truskawkowym, płatkami migdałów i owocami

Przygotowanie:

Jogurt naturalny z sezonowymi owocami to doskonały pomysł na posiłek poza domem. Dodatek migdałów nie tylko wzbogaca smak, ale również podnosi jego wartość odżywczą!



Wartość odżywcza:

  • Energia 304,3 kcal
  • Białko 13,1 g
  • Tłuszcze 14,3 g
  • Węglowodany 25,7

Składniki:

  • 150 g jogurtu naturalnego 2% tł.
  • 140 g truskawek
  • 60 g malin
  • 50 g porzeczek czerwonych i czarnych
  • 20 g migdałów w płatkach

Przygotowanie: Truskawki zmiksować na mus. Na dno szklanki lub słoika wyłożyć jogurt naturalny, następnie łyżkę podprażonych na suchej patelni płatków migdałowych. Wylać mus truskawkowy, dodać pozostałe płatki migdałowe oraz świeże owoce.



Autor przepisu: Aleksandra Śniegoska, stażysta



smoothie bowl bananono-brzoskwiniowe z ĺurawin• migdaąami, kokosem i porzeczkami



Agnieszka_Pompecka-01

Agnieszka Pompecka
dietetyk