Wegetariański gulasz warzywny

Przygotowanie:

Ten szybki przepis na wegetariański gulasz z Waszych ulubionych warzyw z pewnością na stałe zagości w Waszym obiadowym menu!
Z tych składników przygotujecie solidną porcję rozgrzewającej i niskokalorycznej potrawki! Wypróbujcie koniecznie!




Wartość odżywcza dla 1 porcji:

  • Energia 387 kcal
  • Białko 13,7 g
  • Tłuszcz 12,7 g
  • Węglowodany 61,3 g

Składniki:

  • 50 g ciecierzycy z puszki
  • 150 g cukinii
  • 150 g kalafiora
  • 150 g ziemniaka
  • 50 g cebula
  • 100 g papryka
  • 100 g passata pomidorowa
  • 10 g oliwa z oliwek

Przygotowanie: Cebulę, ziemniaki, cukinię, paprykę kroimy w kostkę, kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki. Wszystkie warzywa wrzucamy na rozgrzaną oliwę do głębokiego garnka i zalewamy ½ szklanki wody i
dusimy aż warzywa trochę zmiękną. Dodajemy przepłukaną ciecierzycę z puszki oraz passatę i gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie. Doprawiamy ulubionymi ziołami.



Wegetarianski gulasz warzywny



Dietetyk Sylwia_Jajuga-01


Sylwia Jajuga
dietetyk