Lemoniada arbuzowa

Przygotowanie:

W upalne dni powinniśmy szczególnie zadbać o prawidłowe nawodnienie organizmu. Lemoniada arbuzowa sprawdza się tutaj doskonale!



Wartość odżywcza:

  • Energia 188 kcal
  • Białko 1,9 g
  • Tłuszcze 0,3 g
  • Węglowodany 44,1 g

Składniki:

  • 300 g arbuza
  • 250 ml wody
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • łyżka miodu
  • kostki lodu

Przygotowanie: Z arbuza usunąć pestki i zmiksować miąższ. Dodać wodę, sok z cytryny, miód i ponownie zmiksować. Następnie schłodzić w lodówce i dodać kostki lodu.



Autor przepisu: Aleksandra Śniegoska, stażysta



lemoniada arbuzowa



Agnieszka_Pompecka-01

Agnieszka Pompecka
dietetyk